Masopustní veselí se chystá na dnešní dopoledne v Cebivi. Průvod by měl vyjít v 10 hodin. Po převzetí klíče od obce zamíří nejprve do Bezemína, poté se vrátí do Cebivi.

V Tisové vychází maskovaný průvod obcí ve 14 hodin, od 18 hodin večer se pak v sále kulturního domu koná maškarní veselice. „Na neděli 23. února je pak připraven dětský karneval, který začíná v kulturním sále v 15 hodin," připomněla starostka Marie Čadková.

Nejstarší masopust v regionu, v obci Sulislav, se bude konat v sobotu 1. března. Sraz masek je ve 13 hodin v hospůdce U kostela. Masopustní průvod doprovodí muzikanti z Chrástu. Letošní ročník už píše číslo 229.

Tři masopustní akce určené zejména dětem, se uskuteční zítra, tedy v neděli. Maškarní pro děti s písničkami a zábavným programem připravují v kulturní domě ve Starém Sedle, začíná ve 14 hodin. Podobná akce je od 15 hodin v sále ubytovny v Přimdě. A ve Stříbře se bude slavit trochu jinak. Masopust na ledu je akce, která se bude konat v neděli na zimním stadionu ve Stříbře. Začátek programu s různými hrami a soutěžemi je ve 14 hodin.

Naplno se masopustní oslavy a průvody rozjedou příští sobotu. Na 1. března je ohlášeno hned několik průvodů. Ten v Kladrubech začne u radnice, masky mají sraz ve 13 hodin. Večer pak bude v kulturním domě Masopustní taškařice. V půl třetí odpoledne začínají masopustní oslavy v Plané, kde budou maškary, soutěže, hudební produkce, program pro děti a v neposlední řadě občerstvení se zabijačkovými specialitami. Někde vyjde masopustní průvod už dopoledne. Například v Bezdružicích vychází v deset hodin od kulturního domu.