Ve třídě pro malé děti je udělána nová elektřina, nainstalována byla nová světla, obložení, linoleum a koberec, nové dveře i nábytek, a to včetně postelí.

„Tyto změny ve třídě pro malé děti jsme dělali postupně. K rekonstrukci třídy pro malé děti došlo mezi vánočními svátky. Všechno se zde změnilo, vyměnilo a vymalovalo se," uvedl starosta obce Aurel Ardeleanu.

Ve třídě pro velké děti se pracovalo o letních prázdninách a změny navazovaly – tedy nové dveře, světla, koberec a linoleum, nábytek a další.

V místní mateřince se postupně, v řádu několika let, pracovalo na opravách a rekonstrukci – nová střecha, zateplení, nová okna, obklady, dveře a další. Časem se opotřebovalo jak obložení, tak lino a další zařízení, postupně tedy došlo k výměnám a novota z prostředí přímo číší.

„Konkrétně obložení bylo už dosti shnilé. Také už bylo staré – pětačtyřicet let. Měli jsme také nevyhovující osvětlení, které bylo nutno vyměnit. Zkrátka postupně vyměňujeme všechno, jak je třeba a pokud jsou dostačující finance. V závěru týdne jsme měli ve školce rodiče, kteří byli z proměny doslova nadšeni. A celkově z jejich strany cítíme podporu, protože se zde neustále něco děje a postupně se snažíme vyměňovat staré zařízení za nové. Navíc se jak s nabídkou výuky, tak se zařízením vyrovnáme městským školkám. Výuku zde máme skutečně nadstandardní, protože malé děti učíme jazyky, plavání, lyžování a další. Úspěch byl vidět i na sportovní olympiádě, která se na jaře uskutečnila v Tachově. Tu jsme na plné čáře vyhráli," popsala ředitelka mateřinky Jana Bartošová.

Rekonstrukce obou tříd se vyšplhala na 250 tisíc korun. Zmiňme ještě, že i zaměstnanci školky mají nově zařízené zázemí – jako vybavení ředitelny nebo šatnu na převlékání.