Na Střední průmyslové škole Tachov Světce skládá závěrečnou zkoušku celkem 31 studentů z letošních maturitních ročníků a pět lidí dělá maturitu v opravném termínu. „Z letošních ročníků se k maturitě přihlásilo 33 žáků, z toho 16 z dálkového a 17 z denního studia," upřesnila Deníku ředitelka školy Jaroslava Hrčková s tím, že ke zkouškám nakonec půjde o dva studenty méně. Tři další žáci dělají opravnou maturitu z němčiny, jeden z češtiny a jeden z matematiky.

Zkoušky z dospělosti začaly na světecké školy už ve čtvrtek, kdy maturanti absolvovali didaktický test z matematiky a písemnou práci z angličtiny. „Písemná část maturity a didaktické testy se daly zvládnout v pohodě," řekl Deníku už v pátek student oboru Technické zařízení budov Matěj Pašek z Tachova. „Ze začátku jsme byl trochu ve stresu, ale ten po první písemce z angličtiny opadl. Pak už to bylo v pohodě," dodal student

V pondělí je na pořadu písemná práce a didaktický test z německého jazyka, v úterý didaktický test z angličtiny.

„Výsledky testů budeme znát do 15. května, výsledky písemných prací pak do termínu ústní maturitní zkoušky," uvedla ředitelka školy. Ústní maturity se konají ve dnech 27. až 29. května.

Celkové výsledky maturitních zkoušek by se studenti měli dozvědět do dvou pracovních dnů po zadání výsledků ústních zkoušek do centrálního systému (Cermatu). V případě průmyslové školy ve Světcích to tedy bude nejpozději 4. června. A předání maturitních vysvědčení se uskuteční krátce poté, 6. června odpoledne v obřadní síni tachovského zámku.