Ocenění za příkladné plnění pracovních povinností obdrželo celkem 25 příslušníků Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje. Pamětní medaili hejtmana Plzeňského kraje převzalo 24 mužů a jedna žena.

„Práce profesionálních hasičů je velmi náročná a už to nejsou jen zásahy spojené s požárem. Činností, které musí profesionální hasič zvládnout, je mnohem víc. Jsem rád, že mohu ocenit příslušníky, kteří nasazují svoje životy při záchraně osob, ale také ty, jejichž práce není zdaleka tak atraktivní, ale rozhodně není méně důležitá. Jsou to například pracovníci na operačním středisku nebo lidé, kteří vytváří podmínky pro fungování integrovaného záchranného systému," uvedl hejtman.

Mezi oceněnými hasiči byli lidé z chemické laboratoře, operačního střediska, pracovníci na úseku integrovaného záchranného systému nebo úseku prevence požárů a samozřejmě zasahující hasiči z celého Plzeňského kraje.

Za Územní odbor Tachov převzali ocenění:

Jiří Kratochvíl – pracuje jako strojník. Svou odbornou zdatností velkou měrou přispívá k šetření provozních nákladů především při opravách a údržbě techniky.
Michal Timura – příkladně plní nad rámec svých povinností činnosti související s odbornou přípravou a praktickým výcvikem hasičů, včetně školení a výcviku dobrovolných hasičů. Mimo jiné zastupuje velitele čety v době jeho nepřítomnosti.

Miroslav Kohout – získal ocenění za příkladné plnění povinností technika chemické služby, zajištění organizace a zabezpečení praktického výcviku dobrovolných hasičů ve vyprošťování. Krom jiného si jmenovaný za záchranu života osoby s náhlou zástavou oběhu vysloužil uznání od vedení ZZS Konstantinovy Lázně.