V Lestkově, kde k jedné z oslav došlo, byla slavnost využita hned k několika účelům. „Nejednalo se pouze o setkání k Mezinárodnímu dni žen. Zároveň došlo i na setkání seniorů a celkově oslavu příchodu jara. Bohužel, nestává se často, aby se většina obyvatel Lestkova sešla na jedné akci. Proto jsme to spojili, aby se právě společné setkání podařilo,“ vysvětlila za pořádající spolek Sosáci Olga Šulanová. Jak dále dodala, hlavní program opět připravily místní děti. „Holky měly předtančení, divadlo, přednes básniček a společnou písničku. Občas se sice na nějaké slovíčko zapomnělo, ale jinak bych řekla, že se všechna vystoupení povedla na jedničku.“

V Lestkově a v Labuti oslavili Mezinárodní den žen.Zdroj: Václav Hurych

Vystoupení nebylo jediným dárkem, který si mohli všichni přítomní užít. Každá ze zúčastněných žen navíc dostala kytičku, jako připomínku jedné části oslav. „Musíme hrozně mockrát poděkovat také paní Šulanové. Pořádá s námi zkoušky, divadla, tábory a další nejrůznější akce. Je moc hodná a my jí děkujeme, že pořádá všechny tyto akce. Když přijde z práce, tak nadělá svačiny a jde s námi dělat nejrůznější aktivity. Děkujeme,“ shodla se děvčata ze spolku Sosáci.

Krom Lestkova bylo možné narazit na oslavy Mezinárodního dne žen také v Labuti. Zde byla centrem dění zbrojnice místních hasičů. „Oslavy, kterou připravil spolek Labuťačky & spol. spolu se členy místního Sboru dobrovolných hasičů, se zúčastnila i starostka obce Staré Sedliště Jitka Valíčková. Společně se starostou Sboru dobrovolných hasičů Jiřím Peterkou mladším popřáli všem ženám, každé předali kytičku a malou pozornost. Oslavu, na které si všichni společně zazpívali a zatančili, zpestřily organizátorky i vtipnou tombolou, ve které kromě hodnotných věcných cen bylo možné vyhrát například romantickou večeři pro dva – což byl hrneček, sáček instantní polévky a svíčka. Zlatým hřebem večera pak byla dražba krásného dortu s labutěmi,“ popsal dění v obci kronikář Labutě Václav Hurych.

V Tachově se uskutečnila již tradiční burza dětského oblečení.
Letošní burza dětského oblečení měla opět i charitativní část