Již poněkolikáté si titul odnesl Josef Míšek z Konstantinových Lázní, když tuplák piva vypil za čtyři vteřiny a patnáct setin sekundy. Neuvěřitelný výkon osmadvacetiletého muže neohrozila ani jedenáctka soupeřů. „Tady nejsou soupeři," velkoryse zhodnotil krátce po šokujícím výkonu. „Pravidelně netrénuji, jen den před tím jsem vyčistil trubky," zavtipkoval. Rekord však nezlomil. „Ten padl minulý rok na hodnotě tři vteřiny a pětadvacet setin sekundy."

Jen tak mimochodem, zápolit přišla i Tereza Plevková, dcera obchodního ředitele Jiřího Plevky. Výsledek? Nepříliš valný, doporučujeme častější trénink…

V novodobých dějinách se Pivní slavnosti konaly už po jedenadvacáté. „Jedny slavnosti už ale byly v roce 1973, když se slavilo čtyři sta let pivovaru. Další návaznost ale nebyla," připomněl Jiří Plevka, obchodní ředitel.

Do příprav není zapojena jen rodina Plevků, ale i celý pivovar. „Jsme tedy všichni rádi, že přišlo rekordní množství lidí. Svatý Petr na nás myslí. Důležitá je i tradice a inteligentní zábava, kterou se snažíme nabídnout," sdělil.

Na pódiu se tak například představily Kroky Michala Davida, Zuzana Míková s kapelou, Děda Mládek Illegal Band či Ruda z Ostravy, který spolu Radkem Nakládalem celou akci moderoval.

Bez zajímavosti nebyly ani oživené prohlídky. Při nich se totiž představili tachovští Komedyjanti a hlídka četníků. „Divadelníci zde hráli poprvé. S ukázkami je doplnili právě četníci," upřesnil Plevka.

Kdo má Chodovar opravdu rád, může se těšit i na soutěž. „Lidé budou moci pod víčky hledat symbol koupající se dámy ve vaničce. Když ho najdou, doplní etiketou z piva Prezident a pošlou, mohou vyhrát tři VIP pobyty u nás v hotelu či pivní láznění," nalákal Plevka s tím, že vše začíná za čtrnáct dní.