„Na trase naučné stezky Šipín, v úseku mezi Šipínem a starověkým hradištěm, je zničena lávka přes Úterský potok,“ informoval Tachovský deník Miroslav Klas a dodal, že, ani na Šipíně, ani u Gutštejnu na to turisty nic neupozorňuje, takže buď budou brodit a nebo se pracně vrátí tam, odkud přišli. „Kamenité dno a docela silný proud není nic pro seniory a děti,“ dodal.

Kaple tak jak vypadá nyní, je těsně před dokončením.
S uzavřením hranic zmizela i kaplička. Teď už zase stojí na svém místě.

Obec Konstantinovy Lázně v jejichž katastru se naučná stezka nachází o problému ví a chce ho řešit. „Lávka přes Úterský potok už zde chybí druhým rokem. Občas někdo na úřad přijde se stížností, proto jsem tento týden oslovil Lesy České republiky, kterým pozemky v okolí patří se žádostí o vyjádření. Oficiální vyjádření od nich zatím nemám, už nás ale informovali, že lávku na tomto místě dělat chtějí a mají ji zahrnutou v plánu činností pro tento rok,“ objasnil starosta Konstantinových Lázní Karel Týzl a dodal, že pokud by lávka chyběla i nadále bude obec uvažovat i o možnosti položit ji sama.

„Je to ale problematické, zrovna v tomto úseku je koryto potoka široké asi čtrnáct metrů. Jednoduché řešení v podobě položení prkna přes potok moc nepřichází do úvahy,“ dodal starosta.

Soutěž o zdobené perníčků a prostření slavnostní tabule se konala v Plané a organizovala ji Střední škola živnostenská. Soutěžilo šest dvoučlenných týmů z různých odborných škol Plzeňského a Karlovarského kraje. Soutěže se zúčastnila také partnerská škola
Vůně perníčků se linula Planou