Do nádvoří pivovaru Chodovar se sjeli zástupci ze Švédska, Německa či Velké Británie. Sobotní den ovšem nebyl pouze o závodech. Jednalo se také o takový malý svátek celého pivovaru. „Potlesk a veliké uznání si zaslouží i uvedení Jiřího Plevky staršího do pivovarnické síně slávy," řekla komentátorka celého dne Ludka Koralová. U lidí tato informace opravdu vyvolala žádaný efekt, a Plevka starší, který samozřejmě na této akci nechyběl, slyšel hlasitý potlesk. Po naražení slavnostního sudu již nic nebránilo odstartování závodu. Toho se ujali nejdříve přítomní starostové. Poté již přišli na řadu profesionálové. Soutěžilo se celkově ve třech kategoriích, a to v čistě mužských párech, smíšených družstvech a v ženské kategorii. A podívaná to byla opravdu zajímavá. Ač byly sudy prázdné, i tak vážily více než padesát kilo. A vzhledem k přísným pravidlům se opravdu nejedná o lehkou věc, jak se může zdát.


Některé souboje byly opravdu vyrovnané, ale nakonec všechny tři kategorie vyhráli zástupci Česka. V kategorii mužů dokonce Češi obsadili tři první místa. Tudíž důvod k radosti byl opravdu na místě. I vzhledem k faktu, že smíšené páry vyhrál domácí tým Chodovaru. Jak ale řekl jeden ze švédských účastníků: „Vítězové jsme všichni."


Koncem závodů rozhodně ale den v pivovaru nekončil. Připravena byla dále oblíbená Chodovarka. Jak již bývá zvykem, celý večer byl zakončen zajímavým ohňostrojem.