Tachovský region se opět dostává do varu. Dnes 27. dubna totiž v Rusku začíná hokejové mistrovství světa a lidé jsou hladoví po úspěchu české reprezentace. Někteří, aby jim nic podstatného neuniklo, si na dobu konání šampionátu dokonce berou dovolenou. „Jsem rád, že mi v tomto směru zaměstnavatel vyšel vstříc. Stejně bych vzhledem k tomu, jak velký fanda hokeje jsem a že mne vždy v této době ovládá nervozita, v práci moc neudělal,“ svěřil se nám s úsměvem František Říha. Některé skupinky nadšenců dokonce uvažují, že se na výkon českých hokejistů pojedou do Ruska podívat. „Ale jenom v případě, že naši půjdou minimálně do semifinále,“ upřesňuje Martin Stoklasa.

Tipy na konečné umístění české reprezentace se u obyvatel Tachovska různí. Řada z nich věří v konečný úspěch, jiní jsou naopak velice skeptičtí. „I když jsme v posledních letech vozili medaile, letos to tak růžové nebude. Budeme rádi, když se dostaneme do čtvrtfinále,“ nastínil svůj pohled na šance českého hokejového týmu Roman Kupec. „Ale kdepak. Kluci zopakují loňské finále.

Věřím, že tentokrát v něm budou úspěšnější. Tipuji, že v něm porazí domácí Rusy,“ oponuje pesimistům Martin Stoklasa. Zástupkyně něžného pohlaví se mužským prognózám jenom usmívají. „Ať to dopadne jakkoli, chleba lacinější nebude. Já v hokeji a v televizním sportu vůbec vidím nepřítele. Manžel zase bude pečený vařený u televize. Nic jiného ho nebude zajímat. Hlavně, že si jeho televizní dušička uleví,“ kroutí hlavou Magda Visingerová. Všichni společně ale národnímu týmu přejí úspěch. „Je dobře, že se o nás ve světě ví. Tak ať tomu je tak i nadále. Alespoň díky sportu jsme viditelní,“ shodují se obyvatelé tachovského regionu.