Jak dodal ředitel pořádající školy František Kratochvíl, akci podporuje Plzeňský kraj a záštitu nad ní převzali starosta města Bohuslav Červený a senátor Miroslav Nenutil.

„Jednadvacátý ročník se uskuteční v sobotu 12. dubna v kulturním domě ve Stříbře, začátek je ve 14 hodin," doplnil Kratochvíl.
Na letošním ročníku přehlídky mládežnických dechových orchestrů se představí Big Band Konzervatoře Plzeň, Dechový orchestr mladých ZUŠ Tachov, Band ZUŠ Kralovice a samozřejmě domácí zástupci, orchestr Základní umělecké školy Stříbro Zlatíčka ze Stříbra.

Pořadem bude provázet Jaroslav Kopejtko. Kromě koncertních vystoupení jmenovaných hudebních těles bude v sále kulturního domu k vidění výstava hudebních nástrojů.

Přehlídka už má svoji dvacetiletou tradici a během ní se ve Stříbře vystřídala řada orchestrů. František Kratochvíl je má spočítané. „Ve Stříbře vystoupilo na čtyři tisíce hudebníků, zpěváků a tanečníků z České republiky, Francie, Itálie, Lucemburska a Spolkové republiky Německo," uvedl Deníku ředitel pořádající školy.