Před nedávnem se však udála taková situace, že řediteli sportovišť došla trpělivost a šel si zažádat o záběry z kamerového systému. „Přišel k nám na služebnu zjistit, zda kamery nezachytili pachatele, který jeden červnový den zničil odpadkový koš v altánku u Rychty. Dodatečně byl tedy zhlédnut záznam z kamer a zjistilo se, že 20. června kolem 13. hodiny ustavičně najížděli dva velmi mladí kluci, přibližně deset až patnáct minut, do koše svými koly tak, že z něj létaly odpadky, dokud nebyl koš úplně zničen. Pak z něj ještě ulamovali dřevěné plaňky. Nakonec vše shořelo," popsal situaci z kamer strážník městské policie Jan Habrle.

Se strážníkem Zdeňkem Průchou se vydali do místního skate parku, poptat se, zda o tom někdo něco neví. „Po drobných kouskách se povedlo věc dát dohromady a došlo k vytipování pachatelů, pro které jsme si přijeli přímo do skate parku. Jednalo se o dva kluky ve věku deseti let," popsal strážník Průcha.

Celý počin mladých vandalů byl řešen s rodiči a ředitelem sportovišť Petrem Vránou. A trest překvapil všechny – museli si po sobě i po nepořádných návštěvnících uklidit. „Domluva zněla tak, že chlapci si škodu přijdou odpracovat tak, že skate park a jeho okolí uklidí od odpadků. Bude to mít velice pozitivní dopad, jak pro ně samotné, tak pro jejich okolí. Má to zapůsobit i preventivně, protože popřípadě své okolí upozorní, aby kolem nepořádek ostatní nedělali. Z mého pohledu je to nejlepší varianta potrestání," uvedl ředitel sportovišť Petr Vrána.