Jak Deník informoval místostarosta Svojšína Tomáš Petráň, již bylo vydáno povolení k předčasnému užívání stavby. „Původně měl být most dokončen už k 30. listopadu, ale v závěrečné fázi stavby bylo vidět, že se tento termín nepodaří dodržet, dokonce se říkalo, že o několik týdnů,“ uvedl a dodal, že uzavírka pro dopravu byla nakonec prodloužena do 7. prosince. „Ale do tohoto data nebylo naštěstí nutné čekat, most se tedy pro dopravu znovu otevře ve čtvrtek 5. prosince,“ uvedl.

Kvůli rekonstrukci byla obec rozdělena a z jedné části do druhé bylo možné se dostat pouze pěšky. Motoristé museli volit několikakilometrovou objížďku. Komplikovaná byla také autobusová doprava. Linka z boru končila u nádraží, cestující pak museli pěšky přes lávku na náves, kde čekal další autobus.

Náklady na kompletní rekonstrukci mostu byly odhadnuty na zhruba patnáct milionů korun, po dokončení je vozovka o něco širší, také je zde místo pro chodníky. Na mostě by měly pokračovat ještě další sanační práce, které však již neovlivní užívání objektu.