Hluk, který je v posledních dnech slyšet z motokrosového areálu ve Vítkově se nelíbí obyvatelům, kteří bydlí v tachovské ulici Ve Vilkách a majitelům zahrádek v jejich koloniiUtrati. „Motokrosový areál nás ruší. Například na velikonoční sobotu zde bylo slyšet hluk motorek už od rána,“ říká obyvatelka ulice Ve Vilkách Marie Tomanová. To však popírá Martin Srba, představitel Fun B klubu Tachov, jež má pozemky pro trať propůjčené od města Tachov. „ Minulou sobotu jsme sice v areálu jezdili, ale až odpoledne.

My se snažíme dodržovat stanovenou dobuu. Bohužel se občas stává, že na trati někdo jezdí mimo nám vymezený čas,“ uvedl. Místní obyvatelé a zahrádkáři již jednou proti motorkám v této lokalitě bojovali. Podle Marie Tomanové před dvěma lety podepsalo přes dvě stovky lidí petici, aby se zde motokrosový areál nezřizoval. Pak ale tachovské zastupitelstvo rozhodlo, že si sportovci zde budou moci trať zřídit a provozovat. „Město Tachov nám propůjčilo pozemky na základě hlukové zkoušky. Ta neprokázala výrazné porušení předpisů,“ dodává Srba. Podle něj úroveň hluku také záleží na směru větru a také olistění stromů. „V posledních dnech vál vítr směrem do Tachova. Také stromy jsou ještě holé, takže zde ještě není zvuková bariéra. Doufám, že za několik dní bude již situace lepší. Myslím si ale, že hlukovou hladinu neporušujeme,“ dodal Srba. Se současným stavem se však místní obyvatelé nechtějí smířit.

„ Minulý týden v jsem napsala dopis zastupitelstvu města,“ říká Tomanová a pokračuje: „Dosud jsem však neobdržela žádnou odpověď.“ Motokrosový areál funguje v těchto místech již třetím rokem. Motocyklisté zde mají povoleno jezdit třikrát týdně vždy v úterý a čtvrtek od 16 do 20 hodin a v sobotu od 13 do 20 hodin. „Chtěli bychom si areál udržet, protože by se potom mohlo stát, že by lidi jezdili živelně, kde se dá,“ dodal na závěr Srba