Stovky diváků se sešly na sobotní motopárty, která se konala na letišti v Kříženci. A podle ohlasu nadšených návštěvníků se pořadatelé i letos dokázali patřičně vytáhnout. „To, že sem organizátoři dokázali přitáhnout jezdce zvučných jmen, si zasluhuje můj obdiv a hlubokou poklonu,“ řekl na adresu organizátorů Martin Stehlík z Plzně.

„Nevím, že by se podobná akce v širokém okolí pořádala. A přitom by prostory pro ně určitě byly. Ti, co se vymlouvají na nedostatek zájmu a peněz, by si měli ze zdejších organizátorů vzít příklad,“ dodal dvaadvacetiletý Plzeňan. Mezi nadšenými diváky se objevila i spousta zástupkyň něžného pohlaví. „Měla jsem sice na sobotu úplně jiné plány, ale teď vidím, že jsem udělala dobře, že tato motopárty u mne dostala přednost,“ pochvalovala si Jana Kořenková z Tachova. „Moc se mi do Křížence nechtělo. Podobný druh zábavy mi nic neříkal. Nemám totiž ráda zápach benzinu a spálených pneumatik. Ale teď nelituju. Získala jsem tady nové přátele. A také jsem poznala, že motorky a auta nejsou jenom pro chlapy,“ potěšilo Danu Veselou z Plané. Ani zástupci starší generace nebyli na letišti v Kříženci žádnou výjimkou.

„To víte, já si pamatuju už jenom veteránské stroje. Tak jsem se přišel podívat, jak za tu dobu vývoj techniky pokročil,“ usmíval se dvaasedmdesátiletý Petr Zákoutecký z Plzně. „Ale co ty chlapi na motorkách předvádějí, tak to jsem ještě neviděl. Myslím na vlastní oči, ale v televizi to tak nevynikne,“ dodal. Nebyl zdaleka jediný, komu nad výkony kaskadérů tuhla krev v žilách. „Nemůžu se na to dívat. Raději zavírám oči. Mám o ty kluky strach. Vždyť si můžou pořádně namlátit,“ obávala se o zdraví kaskadérů Martina Kolátorová z Tachova.

„Neboj se, mají to nacvičený,“ zareagoval na manželčin strach František Kolátor. „Kdyby si nevěřili, tak by na ty mašiny nevlezli,“ dodal směrem k synovi, který úžasem zapomínal zavírat pusu. „Taky bych se chtěl na takové mašině svézt. Ale teď ne, až budu starší,“ řekl František Kolátor junior. „Jen víc takových akcí,“ dodal jeho otec.