Napečené dortíky, zdravá kuchyně, šití z látky či keramické výrobky byly k vidění na premiérové akci Zimní noční den v Mraveništi. Tachovský dům dětí a mládeže totiž na páteční večer pozval rodiče, aby nejen nahlédli, co jejich dětí tvoří při kroužcích, ale také, aby si tvůrčí činnost na vlastní kůži vyzkoušeli. „Například rodiče získají lepší přehled, co děti na kroužku tvoří. Z jednoho kroužku tu napekly děti kremrolky, sušenky a dortíky a dole máme cukrárnu, kavárnu a rodiče si mohou dát kávu, děti čaj a posedět," řekla za domov dětí a mládeže Mraveniště Alena Dvořáková o kroužku Dortíky, kde se děti učí nejen péci zákusky, ale i jejich zdobení.

V další místnosti děti připravily ukázky zdravého jídla. K ochutnání byly různé druhy pokrmů s ovocem i dýňový mošt.

Návštěvníci si také prohlédli a vyzkoušeli navlékání korálků či lezeckou stěnu.

„Zde v ateliéru máme ukázku tvorby dětí z keramického kroužku," dále řekla Dvořáková a dodala, že celý večer je i charitativní. „Výtěžek z dobrovolného vstupného půjde na tachovský hospic."

Své výtvory představila i děvčata Veronika Heřmanová ze třetí třídy a Aneta Hřebíková ze čtvrté třídy. „Moc mne to baví, tady jsem udělala králíčka a slepičku," ukázala Veronika. „Chodím na kroužek půl roku a udělala jsem sluníčko a další věci," pověděla Aneta.