Soutěž pořádá pivnice U Vodníka. „Je to úspěch. Sedmadvacet přihlášených je velice slušný průměr. Vzhledem k tomu, že jsme vyhlásili, že to bude zřejmě poslední ročník, tak se ti kluci asi i vyhecovali a jsme s počtem účastníků spokojeni,“ okomentoval hlavní organizátor a provozovatel pivnice František Matoušek.

Ten ale v příštím roce po třiceti letech s provozem hospody skončí. Existence soutěže je tak ohrožena. „Ale byl bych moc rád, kdyby to pokračovalo. Kdyby se našel někdo, kdo by to po nás převzal. A s Honzou Pažontkou, se kterým jsme tuto soutěž drželi, jsme ochotni nabídnout možným příštím organizátorům pomocnou ruku,“ dodal Matoušek.

Vítězem posledního ročníku se stal Petr Burda před dvojicí Martinem a Lukášem Markových. Vítěz vyhrál v krátké době už potřetí. „Nemám žádný speciální recept. Salát připravuji klasickým způsobem, je to starý zavedený recept,“ řekl vítěz.

Salát připravuje především pro svoji maminku. „Doma jíme ten, který připravuje moje žena. Tento salát vždycky dávám mamince,“ dodal.

Podmínkou soutěže je, že saláty připravují výhradně muži. A porota je naopak složena z žen. „Museli jsme ochutnat sedmadvacet vzorků a každý má svoji chuť. Kdybych to měla shrnout jedním slovem, tak to byl takový průměr. Nedá se říct, že by letos nějaký vyloženě vynikal, ale na druhé straně nebyl ani žádný vyloženě špatný,“ zhodnotila předsedkyně pětičlenné ženské poroty Marie Dvořáková.

Při půlnoční zazněly opravené varhany
FOTO, VIDEO: Při půlnoční zazněly opravené varhany