Na náměstí pod zámkem byly postavené velké stany, kde byly připraveny lavice k sezení a nechybělo ani občerstvení. Návštěvníci mohli ochutnat krkovici, hovězí guláš, langoše, hermelín, kobližky a řadu dalších dobrot. Samozřejmostí bylo i točené pivo a alko a nealko.

„Piju jen džus a líbí se mi to tu i bez alkoholu. Jsem prvním rokem na těchto pivních slavnostech, jelikož jsem se sem přistěhovala. Ale můžu říct, že každá akce je tady v Bezdružicích skvělá," sdělila Deníku své pocity Monika Hanáčková.

Kulturní program byl nabytý známými kapelami. Pivní slavnosti zahájila Myslivecká kapela Atlas, po dvou hodinách vstoupila na pódium skupina Kočky neberem, následoval Olympic revival a od deseti hodin večer hrála kapela Klubíčko.

„Celý den se vydařil, moc se mi líbí dnešní akce," zhodnotil povedený den starosta Bezdružic Jan Soulek. Ten si pochvaloval nejen Pivní slavnosti, ale i bezdružické Parní léto, které se uskutečnilo také tento víkend.

Tyto Pivní slavnosti mají již dlouholetou tradici. Přibližně deset let je mohou v Bezdružicích účastníci navštěvovat. „Již čtvrtým rokem máme uzavřenou spolupráci s německým městem Waldershof, proto se Pivní slavnosti jmenují česko – bavorské. Jsem ráda, že nám počasí vyšlo," vysvětlila hlavní organizátorka akce Vladimíra Havlíková. Dodala, že na organizaci celé akce se podíleli všichni zaměstnanci obce.

Na Pivní slavnosti se přijel dokonce podívat i bezdružický rodák Jakub Halámek, který nyní bydlí v Lišanech u Rakovníka. „Je to tu skvělé. Přijel jsem s přítelkyní, chci jí ukázat, jaké jsou tady Pivní slavnosti a hlavně představit jí kamarády," dodal s úsměvem Jakub.

Při procházení mezi návštěvníky slavností, kteří se přišli pobavit, bylo zřejmé, že se všichni dobře baví a počasí po dlouhé době nezklamalo.

Iveta Luňáková