V okolí zdejších sportovišť se totiž na koloběžkách jel první ročník Nočního závodu – Slavnosti slunovratu. Na start se postavilo přes dvacet závodníků z celých Čech.

Mezi nimi byl i špičkový jezdec, výherce několika podniků, Vojtěch Hrůza. „Výtečná trať," zhodnotil krátce po dokončení mladý muž. „Nejvíce se mi líbil kopeček (pasáž mírného stoupání v ulici Petra Jilemnického, pozn. red.), špatná nebyla ani šotolina okolo zimního stadionu," dodal mladík, který vyhrál kategorii mužů s časem hodina a jedna minuta.

Pětadvacetiki­lometrovou trasu si vesměs všichni pochvalovali, ke konci závodu jsme však od leckterých slyšeli ostré klení. Vždyť ujet trasu dlouhou 2,2 kilometry dvanáctkrát, to už chce pořádné svaly a výdrž. Dojeli všichni. „Bylo to náročnější, ale skutečně to byl povedený závod," zmínila dáma z Chebu.

Událost se konala v rámci seriálu amatérského koloběhu Bez pedálů. V seriálu již byly odjety závody Kros na Pohodu (Plzeň – Letkov, prosinec 2012), závod Kolem světa (Františkovy Lázně, duben 2013) a Šumavský sjezd (Kvilda, květen 2013). Po akci v Tachově bude seriál pokračovat Pětihodinovkou (Ostrov nad Ohří, srpen 2013) a dalším Krosem na Pohodu (listopad 2013). Na vítěze čekala dárková taška.

Výsledky

ŽENY

Ivana Slavíková
Klára Černá
Lucie Sedlecká

MUŽI

Vojtěch Hrůza
Václav Jun
Ondřej Hertl

BAROKO (muži nad 100 kg)

Pavel Štěpánek
Martin Reiser
Zdeněk Černý

ŠTAFETY

Posádka Zdeňka Kuchařová, Pavel Kulíř
Posádka Věra Bělčická, Ivana Černá
Posádka Lucie Niebauerová, Josef Holek