Auto jelo z ulice T. G. Masaryka a odbočovalo doprava do ulice Mánesova. „Jel jsem kousek za náklaďákem. Tomu se rozsvítila zelená pro odbočení a když přešli chodci, mohl náklaďák pokračovat. Jel krokem, opatrně, přesto se náklad rozkolíbal a spadl na silnici. Bylo to pár vteřin, štěstí, že se nikdo zrovna nepokoušel přejít, nebo že v odbočovacím pruhu v protisměru nestálo žádné auto," řekl Deníku svědek nehody, který si nepřál být jmenován, ale jehož jméno je redakci známo.

Nákladní vůz se spadlým nákladem zablokoval dopravu na několik hodin a světelná křižovatka byla plně zprovozněna až po čtrnácté hodině odpoledne. Do té doby byla na pomoc povolána městská policie, která odkláněla dopravu ze Zámecké ulice.

„Čtyřiatřicetiletý řidič nákladního vozidla Man převážel kovový lis. Při odbočování na světelné křižovatce vpravo se mu náklad uvolnil a pak na vozovku. Dopravní nehoda se obešla bez zranění. Policisté vyloučili požití alkoholu provedenou dechovou zkouškou," popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Řidič neměl dostatečně zajištěný náklad a na místě mu byla uložena bloková pokuta. Škod vznikla hlavně na poničené vozovce – konkrétně třináct tisíc korun. Na přepravovaném nákladu nevznikla škoda žádná, protože byl určen do sběru.

Přivolaný hasiči zlikvidovali uniklé provozní kapaliny a pomohli s úklidem po nehodě.