Hasiči z Tachovska zasahovali převážně kvůli mrazem poničeným stromům nebo větvím – to hlavně za obcí Branka, Nedražice, Pavlův Studenec. „Hasiči vyjížděli k zásahům souvisejícím s počasím několikrát za den. A to i v pondělí, i v úterý. Na Tachovsku byl hlavní problém s úklidem větví nebo celých stromů z vozovek." popsala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Dopravní policisté zaevidovali čtyři dopravní nehody, které se staly v souvislosti s počasím. Mezi Studánkou a Lesnou se staly hned dvě dopravní nehody. „V prvním případě řidička nepřizpůsobila jízdu povětrnostním podmínkám na namrzlém povrchu komunikace nezvládla zatáčku, dostala smyk a narazila do betonové patky telefonního sloupu. Škoda byla vyčíslena na jedenáct tisíc korun. Na stejné silnici se stala i druhá dopravní nehoda. Při průjezdu pravotočivé zatáčky nepřizpůsobila řidička rychlost stavu namrzlé komunikace, dostala smyk a následně skončila na pravé straně v příkopě. Řidička byla převezena do nemocnice. Zde byla škoda vyčíslena na dvaadvacet tisíc korun," popsala nehody policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Od německých hranic jel řidič s nákladním vozidlem na Broumov, při projíždění úsekem se uvolnila větev ze stromu a ta spadla na kabinu. Došlo k poškození bočního zrcátka a střechy. „Řidiči by měli být opatrní a neměli by podceňovat počasí a přizpůsobili rychlost hlavně v lesních úsecích, mostech nebo lesních úsecích. Zde je větší možnost výskytu námrazy," dodala mluvčí.

Jak jsou na tom sousedé? Podívejte se

Karlovarský kraj - Hrozivá nehoda kamionu, autobusu a auta si vyžádala 18 zraněných
Karlovarský kraj - Řada dopravních nehod komplikuje společně s náledím dopravu

Domažlicko - Obrazem: Domažlicko zachvátila sněhová kalamita

Plzeň - Silnice v Plzeňském kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností