Uvažuje o tom velitel zdejší městské policie a zároveň jeden ze zastupitelů Jaroslav Klíma. Uvedl to v souvislosti na rostoucí počet volně pobíhající psů v Tachově.

„V Tachově v poslední době mírně roste počet bezprizorních psů. Jedním z možných řešení této situace je, vydat obecně závaznou vyhlášku, která by stanovovala povinné čipování psů," uvedl na jednání Klíma. Podle jeho slov by pak strážníci městské policie i úředníci měli snazší práci s identifikací nalezených zvířat a vrácení jejich původním majitelům.

Klímovy slova však nepotvrzuje Gabriela Jägerová, provozovatelka psího útulku v Tachově. „Nemyslím si, že by situace ve městě byla tak špatná. V současnosti se v útulku starám o dvaadvacet psů, ale pouze tři z nich byli odchyceni v Tachově. Ostatní pocházejí z okolních obcí," uvedla.

„To, že možná bude povinnost nechat očipovat psy, jsem už slyšel. podle mého názoru to jsou ale náklady navíc. Pokud vyhláška bude vydána, budu ji respektovat. Na druhou stranu si myslím, že se určitě najdou majitelé psů, kteří se tomu budou snažit vyhnout," vyjádřil se k věci Miroslav Sýkora z Tachova, sám majitel psa.