Hned ke dvěma dopravním nehodám došlo v sobotu (1. září 2007) na 128,5 km dálnice D5, v úseku Bor – Mlýnec, ve směru na Prahu. K té první došlo po páté hodině ranní. Jednalo se o dopravní nehodu kamionu, který po nárazu do svodidel skončil v příkopu. Ve vozidle cestovaly dvě osoby, řidič byl lehce zraněn a do své péče ho převzala ZZS.

Z vozidla unikala nafta. Levý pruh zůstal průjezdný. Zasahující profesionální hasiči z Tachova a dobrovolní hasiči z Boru zajistili místo nehody a ihned se pustili do likvidace úniku pohonných hmot. Unikající naftu museli z poškozené nádrže odčerpat, únik zlikvidovali pomocí sorbentu. Místo nehody zajistila Správa a údržba dálnic světelnou šipkou.

Po částečném odstranění následků nehody se hasiči vrátili na základnu s tím, že se v případě potřeby, až bude na místě odtahová služba, vrátí.

Po sedmé hodině ranní zde došlo k další dopravní nehodě, tentokrát dvou kamionů. Jeden z kamionů zde pozdě zahlédl světelnou šipku a začal brzdit. Druhý kamion značky Iveco jedoucí za ním čelně narazil do jeho zadní části.

Ve kamionu zůstal zaklíněn řidič. Na místo ihned vyrazili profesionální hasiči z Tachova a dobrovolní hasiči z Boru, ZZS, vrtulník LZS a Policie ČR. Řidič Iveca utrpěl zranění neslučitelná se životem a lékaři nezbylo nic jiného než konstatovat jeho smrt.

Obě vozidla zůstala na vozovce a dálnice je v tomto úseku uzavřena. V 8.24 hodin hasiči ze zcela zdemolované kabiny vyprostili mrtvého řidiče. Následkem nehody došlo k většímu úniku oleje, který hasiči zlikvidovali pomocí sorbentu. Odpojili také akumulátory.

Doplněno o zprávu ČTK

Nehoda se stala na místě, kde stála kolona aut kvůli další nehodě. Ta se stala o téměř tři hodiny dříve. Na dálnici ve směru jízdy od Plzně na Rozvadov zřejmě usnul za volantem kamionu řidič. Přerazil svodidla a vjel do protisměru, kde havaroval. Utrpěl lehká zranění, popsala policejní mluvčí Ilona Týmlová. V době, kdy se na dálnici nehoda vyšetřovala a odklízely se její následky, zezadu do stojících osobních vozidel a kamionu narazil přijíždějící řidič kamionu od Rozvadova na Plzeň.

"Nejdřív urazil kus dopravního značení, které na nehodu upozorňovalo, a pak narazil do polského kamionu," řekl na místě nehody policista. Ve zcela zdemolované kabině řidič zemřel. "Nemohl jsem nic dělat, viděl jsem ve zpětném zrcátku, jak se na mě řítí, ale nešlo nic dělat. Jen jsem dupnul na brzdu, aby mě neodhodil ještě na ta auta přede mnou," řekl ČTK mladý polský řidič, do jehož kamionu druhý vůz narazil.

Náraz byl tak silný, že doslova zlomil zadní kola jeho kamionu.