Sedmičlenná porota měla jednoduché rozhodování. „Shodli jsme se vcelku jednoduše,“ konstatovala jedna z členek komise.

Novicem v porotě byl ale Jiří Kohout, šéfredaktor Tachovského deníku. Ten nám také popsal, jak jsou saláty hodnocené. „Soutěžící donesou vzorky, porota je ale dostane pod číselným označením. Hodnocení je totiž anonymní. Jednudše, subjektivně hodnotíme to, jak nám chutná,“ sdělil Kohout. Hodnocení začíná špatnou jedničkou a končí vynikající desítkou. „Rozhodující je tedy koncový dojem,“ uvedl šéfredaktor. „Nejvíce jsem dal sedmičku, nejméně trojku,“ uvedl Kohout s tím, že žádný ze salátů nebyl výrazně dobrý ani výrazně špatný.

Letos soutěžilo jedenadvacet mužů. „Úroveň je čím dále lepší, chlapi umí,“ uzavřela porotkyně.