Pro zakladatele stránek vanili.cz má ocenění dvojí význam. „Už to, že nás vybrali odborníci a nominovali mezi pět nejlepších žánrových webů je vyznamenáním. O to větší význam pak cena má, když nás už veřejnost, fanoušci tohoto žánru, označili jako nejlepší,“ vyjádřil se Vavřička.

O této ceně snil od jejího vzniku. „Nejprve jsem toužil toto ocenění získat jako autor vědeckofantastických povídek, když jsem založil web, trochu se moje sny změnily a začal jsem pracovat na tom, aby měly stránky co nabídnout všem příznivcům tohoto žánru,“ řekl Deníku autor.

Web vanili.cz vznikl v roce 2006 a Vavřička jej nejprve spravoval sám. Postupně přibývali dobrovolní spolupracovníci a dnes má kolem sebe tým redaktorů, který tvoří vesměs spisovatelé a autoři vědeckofantastického žánru. „Cena, kterou náš web v Chotěboři získal, je tak oceněním práce celého týmu, kterému tímto za jeho práci děkuji. A samozřejmě také všem hlasujícím.“
Ze stránek, které zveřejňovaly povídky sci-fi se postupně stal web nabízející nejen povídky, ale také recenze knih, filmů, seriálů všech odnoží žánru, ale také odborné články renomovaných vědců.

A stránky jsou otevřené všem příznivcům. „Zapojit do jejich tvorby se může prakticky každý, dáváme prostor i začínajícím autorům, stačí se podívat do rubriky Pište s vanili.cz,“ dodal Vavřička.

Vítěz soutěže o nejhezčí květinovou výzdobu bude vyhlášen v neděli během Kladrubské pouti.
Tropy se projevily i v soutěži o nejhezčí květinovou výzdobu