Nejvíce procent hlasů získal mazlík Karla Olberta. Se sedmnácti procenty (605 hlasů) získal prvenství.

Na druhém místě skončil mazlík Alžběty Igerské s deseti procenty hlasů (348 hlasů) a třetí v pořadí se umístil s devíti procenty hlasů mazlík Anny Daniely Zdražilové (335 hlasů). Redakce vítězům blahopřeje a děkuje všem, kteří poslali své snímky i těm, kteří hlasovali v anketě.

Autoři vítězných snímků mohou zavolat do redakce na: 724953691 nebo dát vědět na: antonin.hribal@denik.cz
a domluvit si převzetí cen od partnera soutěže Chovatelské potřeby Bočan Zahradní ulice Tachov.

Soutěž a ukončené hlasování najdete ZDE>>>

O přízeň čtenářů se ucházely snímky nejen psů, ale i býka chameleona a šavlozubce

Nejúžasnější mazlík: fakta a čísla. První fotografie dorazila elektronickou poštou od Heleny Kokrmentové už pár hodin po vyhlášení  3. března. Poslední snímek zařazený do soutěže přišel od Marcely Hepfelové těsně před uzávěrkou poslední březnový den. Soutěžilo 128 snímků, kterým čtenáři udělili celkem 3659 hlasů. V době ukončení hlasování byla internetová stránka s mazlíky otevřena více než 22 tisíckrát. Krom vítězných snímků  si dobře vedla Barča Aleny Šímové (255 hlasů). Přes hranici sto hlasů se vyhoupli mazlíci autorů Mileny Balvínové, Lídy Špelinové, Josefa Horáčka, Pospíšilových a Janovských. Nejvíce mazlíků na snímku byli Achi, Amálka, Dapi a Niky Milana Houdka. Kuriozitou je mazlík Nelinka s páníčkem Kateřiny Fenzové, oba na mopedu. A to, že mazlíkem může být i vyhynulé zvíře   dokládá šavlozubý tygr Reného Ebenhöha.

Komentář Antonína Hříbala

Vážení čtenáři a příznivci mazlíků všeho druhu. Vám všem patří dík, za to nebývalé množství fotografií, které jste do redakce zaslali a poté přizazovali hlasy mazlíkům. Když jsem před více než měsícem soutěž začal připravovat, netušil jsem, jakou odezvu bude mít. A také, co vše může být mazlíkem a kolik vašich pěkných snímků mohu nabídnout našim čtenářům. Také jsem se dozvěděl zajímavé věci o hlasování i o mé osobě. To v internetové diskuzi pod anketou. Diskutující se rozdělili na dva tábory. Jedni se, mírně řečeno, podivovali nad způsobem zobrazování výsledků ankety. Druzí vysvětlovali a obhajovali.  Často se diskutéři zmiňovali o nespravedlnosti při hlasování a o zmanipulovaném počtu hlasů. Jenže spravedlnost spatřuji hlavně v tom, že podmínky jsou nastaveny stejně  pro všechny a nikdo není zvýhodněn. Wendhall píše o podivném hlasování. Katka píše o neprůhlednosti a že by každý měl mít možnost přidělit jen jeden hlas. Veronika navrhovala bojkot ankety a mě označila v podstatě za šaška. Pepa počítal procenta a divil se, proč součet nedává sto procent. Katka  napsala: „Kašlu na to. Hlasování je evidentně jenom pro vyvolené.“ Naproti tomu diskutérka Jitka s velikou obětavostí vysvětlovala, jak anketa funguje a Nováková se pousmála nad některými komentáři. A tak Veroniko, Pepo, Katko, Jitko a další diskutující, kteří máte zájem nahlédnout do zákulisí tvorby anket  v Tachovském deníku, zvu vás do redakce třeba na kávu nebo čaj. Napište mi a domluvte si návštěvu.