Na tržiště v areálu bývalé Rybeny proudily v sobotu davy lidí celé dopoledne. Největší fronty stály u cisterny s čerstvým mlékem a u stánků s uzeninami. „Máme tu pár novinek. Přijela paní, která peče moravské frgále a prodává i keramické formy na pečení, objevily se tu kozí a ovčí sýry,“ informovala Turnerová.

„Blíží se Velikonoce, tak jsem si koupila krásný uzený bůček do nádivky a taky párečky k večeři. Ty jsou určitě jen z masa a neobsahují žádný separát,“ vyjmenovala nákup Alena Kadlecová.

V prostorách trhů nebylo k hnutí a ačkoli je zde poměrně dost parkovacích míst, museli řidiči často čekat, až se nějaké uvolní. Napadá proto otázka, zda je tento celkem stísněný prostor vhodný k pořádání trhů. „Považujeme ho za velmi dobrý a dostačující. Máme postavených patnáct stánků a přijelo třiadvacet prodejců. Je tu dost místa k parkování, lze využít objekt KATu jako zázemí i pro občerstvení prodávajících i nakupujících. Jiné podobné místo v Tachově není,“ vysvětlila Olga Turnerová.

Organizátoři plánují další Farmářské trhy tak, aby se nekryly s plzeňskými a mohlo tak přijet do Tachova více prodávajících. Navíc se je snaží střídat. „Všichni by se nám sem ani nevešli. Další trhy budou v sobotu 21. dubna,“ přidala informaci pořadatelka.