„Obviněný muž ve druhé polovině června vešel neuzamčenými dveřmi do chodby a společných prostor domu ve Stříbře, kde odcizil pánské jízdní kolo v hodnotě 4500 korun," informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová. Zloděj na odcizeném kole odjel s úmyslem je zpeněžit, schoval je do křoví, ale tam si je nalezl poškozený majitel.
„Koncem června rozbil dvojitou skleněnou výplň výlohy u prodejny s jízdními koly ve Stříbře. Škoda na výloze byla vyčíslena na 10 500 korun. Z výlohy odcizil vystavené jízdní kolo v hodnotě 37 tisíc korun. Při činu byl vyrušen náhodnými svědky a utekl. Ukryl se v místní zahradě, kde byl policisty vypátrán a zadržen," uvedla dále mluvčí.
Další chuť krást dostal zloděj o pět dní později. Vloupal se do pensionu v Sytně, kde poškodil skleněnou výplň vstupních dveří, zlomil klíč zasunutý v zámku a odcizil svazek klíčů a čipů. Celková škoda byla vyčíslena na 4670 korun.
Výše uvedeného jednání se mladý zloděj dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Tachově v posledních třech letech odsouzen pro přečin krádeže v únoru 2013 k trestu odnětí svobody v délce trvání 14 měsíců s podmíněným odkladem na zkušební dobu 18 měsíců. „Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vzetí obviněného do vazby. Soudce návrh státního zástupce akceptoval, a tak je obviněný stíhán vazebně. Hrozí mu trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky," uzavřela mluvčí.