Informace o Somuěři získává badatel především pátráním v archivech. Mapuje historii nejen z dob německého osídlení vesnice, ale také ze druhé poloviny dvacátého století. Kromě dokumentů z archivů čerpal rovněž z týdeníku Tachovská Jiskra.

Publikace se velkou měrou bude zabývat osidlováním Souměře v poválečných letech, kdy do obce přišli lidé především z okolí Milevska. Worschech, jehož oba rodiče se v Souměři narodili, se zabývá rovněž osudy německých obyvatel po odsunu z Čech.

S řadou věcí by ale potřeboval pomoci, proto se s prosbou obrací na čtenáře. „Nemůže se například najít kronika z let 1924 až 1937," řekl Deníku. „Němečtí obyvatelé si ji s sebou zřejmě neodvezli, není ji možné najít ani v českých archivech. Je dost možné, že se našla, nebo možná stále ještě nachází někde v Souměři. Kdyby ji někdo objevil a poskytl k nahlédnutí, pomohlo by to," uvedl badatel s tím, že podle zápisu z jednání Místního národního výboru v roce 1953 se tehdy měla kronika nacházet mezi obecními spisy.

Worschech rovněž žádá kohokoli, kdy by se chtěl podělit o vzpomínky z dob poválečného osidlování Tachovska. Hlásit se je možné v redakci, nebo v okresním archivu.