Na večerní akci ve středu dorazily tři desítky posluchačů, návštěvníků, které přilákala právě četba ze stránek knih. Začátek akce byl situován do kostela Sv. Jana Křtitele, kde předčítal tachovský Rudolf Tomšů. Pak se účastníci přesunuli k zahradnímu altánu místní mateřské školy. Zde četla Monika Pelánová.

U starého židovského hřbitova, kam se skupina přesunula, se do stránek začetl Jan Ambrož. To už se výrazně setmělo a další zastavení s četbou bylo na nádvoří zámku. Za svitu baterky četla Božena Vaňková.

Z koncertu Lubomíra Brabce a Štefana Margity v Kladrubech.
Svatojánský festival ukončili Brabec s Margitou

„Před nějakou dobou nám přišla výzva, zda bychom se nechtěli účastnit Noci s literaturou. A protože široko daleko se tato akce nekoná, přihlásili jsme se,“ řekla Deníku organizátorka v Chodové Plané Marie Lehocká s tím, že oslovila několik známých lidí, zda by se Noci neúčastnili jako čtenáři. „Vyšli nám vstříc a podpořil nás i úřad městyse a také například Chodovar, kde četla Martina Baxová.“

Ve zmiňovaném Chodovaru bylo poslední čtení Noci s literaturou a následovalo občerstvení a hudební produkce v přísálí kulturního domu, kde se konal i koncert Terezy a Daniela Švecových.