Dopravní policisté varují motoristickou veřejnost. V době nadcházejících prázdnin citelně vzroste počet lokalit, kde může dojít k nehodám. „Jedním z typických míst, kde se může stát neštěstí, jsou sídliště ve městech. Kvůli zaparkovaným autům tu nejsou dobré rozhledové podmínky. Děti jsou nepozorné a během hry se mohou snadno zatoulat na silnici,“ varuje mluvčí tachovské policie Václav Blahník.

Dalším podobným místem jsou sportoviště. Policie radí všem řidičům zvolnit v takových místech jízdu a dávat dobrý pozor. Všechny motoristy v těchto dnech motivuje k ohleduplnému chování probíhající dopravně–bezpečnostní akce Kryštof. V úterý ráno například hlídkovali policisté ve Vítkově a měřili tam dodržování padesátky. Řidiči by se ale neměli chovat vzorně jen kvůli zvýšené frekvenci kontrol. „Silnice na Tachovsku nejsou stavěné na závodění, existuje mnoho míst, kde se riskantní jízda může vymstít,“ upozorňuje Blahník.

K takovým patří už tradičně serpentiny u Černošína. V pondělí tu zemřel člověk. Smrtící je bezhlavá jízda také po dlouhé rovince u Brodu nad Tichou, nebo u Záchlumí na tahu Černošín–Stříbro. Zde rovněž dochází k těžkým bouračkám. Opatrně se vyplatí jet i před Čečkovicemi, i tady nedávno vyhasl lidský život. Za deště je lépe přibrzdit i v lesních úsecích. Vozovky může pokrývat kluzká vrstva spadaného listí. K místu, kde jsou řidiči v relativním bezpečí, patří dlouhodobě dálnice z Plzně do Rozvadova. K nehodám tu sice dochází někdy i pětkrát do týdne. Většinou se ale obejdou bez újmy na zdraví.

Glosa k tomuto článku je zde