„My provozujeme půjčovnu i s trafikou. V denících vycházejí převážně starší tituly, o které není ve videopůjčovnách už dávno zájem. O existenci se tedy nebojíme,“ uvedl Karel Dráždil z videopůjčovny ve Stříbře. Film z novin nám zůstane napořád, shodují se lidé z okresu. „I já si občas nějaký ten film s tiskem zakoupím. Převážně jsou to pohádky a romantické tituly,“ uvedla Valentýna Eichingerová z Halže.

„V denících jsou DVD prostě levnější, ale v půjčovně mají zase novinky. Ty jsou ovšem mnohem dražší a musí se vracet včas. Myslím si, že půjčoven bude časem mnohem míň, pokud budou mít lidé možnost si DVD zakoupit na stáncích,“ míní žena. „Do půjčovny chodím, ale často se stává, že si film nestihnu pustit a zbytečně mi propadají peníze. Levná DVD s novinami kupuji. Zakládám si je do vlastní kartotéky, nemusím se stresovat, jestli výpůjčku vrátím včas,“ uvedl Petr Lüley z Plané.

„Nečekám na to až se film objeví ve videopůjčovně. Jsou jiné cesty, jak se k novinkám i starším titulům dostat. A nestojí to nic, jen čas,“ řekl Deníku mladý muž z Tachovska, jenž si své jméno nepřál zveřejnit, kvůli možnému postihu za pirátství.