„Jsme nadšeni z toho, že jsme získali novou posilu. To staré auto už pomalu dosluhuje. Teď máme tři vozidla a stříkačku taženou koňmi z roku 1875. Do té doby se datuje i založení zdejších hasičů,“ řekl Deníku František Ammerlig, starosta SDH Kladruby. „Komplikace nám nové auto nepřineslo, jen šoféři se museli proškolit. Musejí si pomalu zvykat, technika je teď už lepší. Navíc mají řidiči zodpovědnost za vozidlo i lidi, které vozí,“ konstatoval starosta.

„Nové vozidlo bylo už třeba. Hasiče potřebujeme nejen na příjemné věci, ale i k ochraně našeho vlastního majetku,“ uvedla Svatava Štěrbová, starostka Kladrub. „Při pátrání v historii zásahy hasičů nepatřili zrovna mezi ty malé,“ dodala.

Pomocník hasičů vyšel na pět miliónů korun. „ Nějaké peníze jsme získali od Plzeňského kraje, část od ministerstva vnitra a zbytek uhradilo město,“ vypočítala starostka.

„Nové vozidlo měli hasiči získat už dávno,“ řekla nám Věra Přikrylová, jedna z účastnic slavnosti. „Je to jen k užitku. Kluci si to navíc zaslouží a já se budu cítit bezpečněji,“ vyslovila Přikrylová.