David Černý a Bärbel Jílková se ale rozhodli vrátit veselí, hudbu, tanec i pouliční umění na zámecké nádvoří. Tachov se tak letos může těšit na první ročník multižánrového festivalu, určeného pro všechny generace.

Organizátoři spojili hudební program s uměleckou přehlídkou a celou událost, připravovanou na sobotu 16. června nazvali Tachovský Džem.

Pokud byste ale očekávali klasický hudební festival, kde se program odehrává jen na pódiu, budete nejspíš překvapeni. Amatéři i profesionálové tu představí uměleckou tvorbu rozličných typů, některé z umělců budou návštěvníci moci navíc sledovat také během tvoření. A pokud vás popadne chuť se zapojit, můžete si zahrát třeba na piáno přímo na ulici pod širým nebem.

Stanice Zdravotnické záchranné služby dostala dar od firmy RSF Elektronik.
Stříbrští záchranáři dostali dar od svých sousedů

Dramaturgie hudební části programu se ujal David Černý ze studia Empire Recordings, a chystá opravdu pro každého něco. Na nádvoří tachovského zámku se představí známá jména jako St. Johnny nebo Joe Karafiát, vedle toho si ale budou moci návštěvníci poslechnout i vycházející hvězdy klubové hudební scény.

Balkan Party Band přiveze do Tachova energickou balkánskou dechovku, živou směsici lidové hudby, inspirovanou českými tancovačkami i gypsy folklórem, představí plzeňský Tabasker. Akustické aranže známých i neznámých písní nabídnou Crimson Fields, a milovníci ska a reggae by rozhodně neměli vynechat kapelu Frajara Putika. Na zámku se představí například i Slam Poetry.
Akce je nezisková, vstupné na Tachovský Džem je dobrovolné. Více informací najdete na facebooku (událost Tachovský Džem). 

Věž kostela Nanebevzetí Panny Marie je obestavěna lešením.
Na kostelní věži začaly stavební práce, poslední na delší dobu