V areálu se nyní nachází několik firem, specializujících se na různá odvětví. Mezi ty největší se řadí firma zabývající se výrobou přesných obrobků a kabelových systémů pro průmyslové účely. Dále se zde nachází firma, která se specializuje na balení koření, dekorace a montáže dětských bezpečnostních prvků. Další větší firma, která působí ve stříbrských kasárnách, se zabývá prodejem kovového nábytku, kterým jsou například šatní skříně, policové skříně, kartotéky, dílenské vybavení, kancelářský nábytek, židle, městské mobiliáře a další.


Ke zmiňovaným institutům by se brzy mohla přidat další firma. „Momentálně se objevil nový investor, který by chtěl v prostoru bývalých kasáren vystavět novou provozní budovu. Na místě probíhají zkušební vrty kvůli pevnosti podloží. Investor uvažuje nad tím, že by pro stavbu využil piloty," řekl Deníku starosta Stříbra Karel Lukeš.
Podle starosty by se měl nový investor zaměřovat na obor logistiky. „Nyní se připravuje nový projekt. Bližší informace ale zatím nejsou dostupné," uvedl mluvčí společnosti Waystone Česká republika Vladimír Müller. Zmiňovaná firma má na starosti správu nad areálem.


Podle slov mluvčího by se měl areál ještě rozrůst. „O prostor v areálu kasáren je poměrně velký zájem. Nelze to vidět fyzicky, ale v dnešních dnech se již domlouvá několik podstatných projektů.
Areál ovšem neslouží pouze ke komerčním účelům. Přibližně před čtrnácti dny bylo v areálu otevřeno nové výjezdové místo Záchranné zdravotnické služby. To se nachází v těsné blízkosti centra stříbrských hasičů. Krom lepší spolupráce s hasiči mají nově záchranáři výhodu i v pohodlnějším výjezdu. Staré centrum se totiž nacházelo těsně před světelnou křižovatkou ve Stříbře.