Podle správcové útulku Gabriely Jägerové se v tomto čase lidé zbavují psů a do útulku chodí méně zájemců o čtyřnohé kamarády. „Každoročně o prázdninách máme nové přírůstky. Jsou to mnohdy psi, které děti dostanou za vysvědčení, ale pak se o ně přesnanou starat a opustí je," uvedla Jägerová. Právě o dovolených mívá útulek méně návštěv a také se méně psů dostane k novým majitelům.

Tachovský útulek se tento týden rozrostl o tři asi osmitýdenní pejsky a jednu fenku. Tím se naplnila jeho kapacita a nové psy přijme jen stěží. „Volali mi ze Správy českých lesů ze Stříbra, že našli nejprve jednoho pejska a pak další tři šťěňata v areálu bývalých kasáren. Jsou nejspíše z jednoho vrhu a žádný majitel se neozval," řekla Jägerová. Štěňata měla štěstí, že kolem někdo šel a postaral se o ně. Nyní jsou v péči útulku a po očkování budou nabídnuta novým majitelům. „Je to nezodpovědnost, bezcitnost a bezohlednost. Zřejmě někdo neuchránil fenu před nakrytím a pak štěňata vyhodil."

Malí chlupáči dostali už jména: Arnie, Maty, Megy a Scot. Zájemci je mohou navštívit každou středu a čtvrtek od 15.30 do 17 hodin, kdy má útulek otevřené dveře pro veřejnost.