Oba muži měli z výsledků hlasování v tachovském a chebském okrese radost.

„Z výsledku mám radost. Před šesti lety na Chebsku jméno Nenutil skoro nikdo neznal, tak myslím, že za těch šest let jsem tam nějak do povědomí voličů vešel," zhodnotil svůj výsledek Nenutil, který získal 28,41 procent hlasů.

„Když se dívám na výsledky z Tachovska, jsem rád, že mi občané dál věří. Je to určitě zhodnocení šestileté práce v Senátu. Kdybych tam celých šest let seděl s rukama za zády, tak by si asi občané vybrali někoho akčnějšího," dodal Nenutil.

Jeho soupeř, Jiří Dufka, si překvapivě dobře vedl na Chebsku, kde není zas tak známou osobností jako na Tachovsku.

„V tomto případě patrně velkou roli hrála ta značka politického hnutí. To si vedlo dobře i v těch malých obcích, takže profese pana Dufky asi musí být mnohým lidem sympatická," okomentoval senátor výsledky.

Miroslav Nenutil bude tento týden pokračovat v kontaktní kampani jako doposud. „Chci oslovit co nejvíce lidí a přesvědčit je, aby šli do druhého kola, protože v něm bývá tradičně slabší účast. První kolo je skutečně jen první krok a bude záviset, kolik sympatizantů přijde potvrdit hlas i do druhého kola," uzavřel kandidát na senátora.

Předseda Okresního fotbalového svazu Tachov Jiří Dufka trávil víkend mimo západočeský region, výsledky hlasování ale sledoval. „Jsem rád, že jdu do druhého kola senátních voleb. Děkuji i voličům, kteří mě volili," řekl Dufka a ubezpečil, že už se chystá na druhé kolo.
Dufka bodoval i v komunálních volbách. Doma v Chodském Újezdu získal 148 hlasů a o tři tak porazil současného starostu Vladimíra Marosze.
Druhé kolo senátních voleb se koná v pátek 17. října od 14 do 22 hodin a v sobotu 18. října od 8 do 14 hodin. Hlasovací lístky dostanou voliči na místě.

Za Tachovsko a Chebsku jsou v současné době v zákonodárných sborech Václav Votava (ČSSD), Jan Volný (ANO) a Roman Procházka (ANO) v Poslanecké sněmovně a Miroslav Nenutil (ČSSD) v Senátu.