"Nemohli jsme uspořádat klasickou zabijačku, ale nechtěli jsme, aby lidé přišli o tradiční podzimní vepřové pochoutky," vysvětlil restauratér Radek Janča. "Výrobky jsme připravovali v naší kuchyni a prodávali je u pultu venku při dodržení všech hygienických opatření," dodal.

Zájem o zabijačkové speciality byl veliký, lidé si je ovšem museli odnést domů, včetně čerstvé teplé zabijačkové polévky.

Restaurace ve Svobodce, oblíbený výletní cíl Tachovanů, má stejně jako ostatní pohostinské podniky zavřeno, neprovozuje ani výdejní okénko. "Vládní opatření nás omezila brutálně," konstatoval majitel. "Ale nezmůžeme proti tomu nic, to se nedá nic dělat. Zrušili jsme i okénkový prodej, který jsme nějaký čas zkoušeli na jaře. Ale jsme tak daleko, že se to prostě nevyplatí."