Kromě něj byl na listině i někdejší starosta Jan Terela. Voliči dali milířské ČSSD jasně najevo, že s její vládou nebyli spokojení, dostala necelých 33 procent hlasů.

„Volby dopadly tak, jak lidé chtěli," uvedl Špot. Jeho strana dostala tři mandáty, nezávislí šest. „Beru to jako neúspěch, ale počítal jsem s ním. Budeme se snažit více spolupracovat s nezávislými," vyjádřil se.

Stále však zůstává možnost, že ČSSD volby napadne. „Jsem domluvený s paní Tejmlovou, že nic napadat nebudeme, ale pokud to napadne někdo jiný, bude to bez mého souhlasu," dodal.

Jan Terela se do zastupitelstva nedostal, je však prvním náhradníkem.

Starosta či starostka bude nyní vycházet z řad nezávislých. Nejčastěji se však hovoří o Zlatě Tejmlové, která byla pověřena vedením obce po odchodu sociálních demokratů. Byla i jedničkou kandidátky.

„S výsledkem jsme spokojení. Nyní jen běží lhůta pro podání odvolání. Pak svoláme ustavující zasedání," uvedla. Podle ní je nyní předčasné hovořit o postu starosty. „To nezáleží na mně, ale na zastupitelích, jestli mě zvolí. V tuhle chvíli neřeknu, jestli chci být nebo nebýt starostkou. Uvidíme, až nastane ta situace. Není to tak, že bych o funkci starostky usilovala, že bych se na toto místo tlačila," řekla Deníku nedávno.

Vedení obce se rozpadlo na jaře, kdy odstoupil starosta Terela. Tehdy své rozhodnutí odůvodnil tím, že je na něj vyvíjen psychický nátlak. Poté s ním odešla i pětice zastupitelů za ČSSD. Zůstali jen čtyři nezávislí. A ti, po dohodě s ministerstvem vnitra, mohli s omezenými pravomocemi vést obec dál. Lidé z ČSSD dodnes neřekli, proč odstoupili.