Při opětovném stvrzení manželského slibu je doprovodila široká rodina včetně dvou dcer, pěti vnoučat a pravnoučat.

Manželé Kuncovi spolu žijí v rodinném domku v Tachově už šedesát let. Seznámili se ale na zábavě v Částkově. „V roce 1946 jsme se z rodiči přestěhovali z Dolních Kralovic do Částkova a tady jsme se seznámili na taneční zábavě. Václav pochází z Jižních Čech, narodil se v Bojenicích nedaleko Písku a v té době se právě vrátil z vojny,“ zavzpomínala paní Kuncová.

Jana a Václav se vzali už po půlroční známosti a jak se oba shodli, chtěli být spolu. S úsměvem na tváři ale vzpomínají i na období chození. „Nebylo to stejné jako teď, možná tomu nebudete věřit, my jsme chodili na procházky, vodili se za ruce a zpívali si,“ doplnil manželku pan Václav.

Po svatbě se novomanželé přestěhovali do staršího domku v Tachově, který postupně zrekonstruovali a zde žijí dodnes. Paní Kuncová celý život pracovala v zemědělství, jejím snem bylo vyučit se kuchařkou. Studovat ale podle svých slov nemohla. Pan Kunc pracoval celý aktivní život v autodílně.

Přestože jsou spolu manželé Kuncovi už dlouhých šedesát let, čas spolu tráví stále rádi. Nejčastěji si užívají zahrádky, procházek, nebo navštěvují rodinu. Recept na šťastné manželství podle nich spočívá v obrovské toleranci a hlavně si manželé nesmí dělat schválnosti. A pokud už přece jen nebylo vždy veselo, pomohla práce, děti a společná cíle a vůle jít spolu dál.

VÍTÁNÍ OBČÁNKŮ se v Plané zúčastnilo jedenáct miminek, z nich pět holčiček a šest chlapečků.
FOTO: V Plané přivítali nové občánky