Nádvoří místního zámku a nádvoří rodinného pivovaru. Dvě plochy, na kterých se o víkendu slavilo i soutěžilo. U zámku se konaly osmé Chodské Svatojánské zámecké slavnosti. Dopolední program byl věnován dětem, o zábavu nejmenších se postaral pořad Šmoulení se Šmouly. Pro malé i velké byl připraven jarmark a dobové hry. Po slavnostním zahájení se krátce po poledni odebral původ do rodinného pivovaru Chodovar, kde se konalo Mistrovství světa v koulení pivních sudů. Kdo zůstal u zámku, mohl se zaposlouchat do písní bratří Nedvědů v podání Františka Nedvěda mladšího. Závěr odpoledního bloku na zámeckém nádvoří vyplnila skupina Trinity Band.

Do mistrovské soutěže v pivovaru se zapojily týmy z několika zemí, letos také z Jihoafrické republiky. V klání osmnáctého ročníku si nejlépe v kategorii mužů vedli stejně jako loni Miroslav Vašina a Vojtěch Plevka. Pohár tedy zůstává doma v pořádajícím Chodovaru. Druzí dokouleli sud Josef Velát a Jiří Hašek z pražského Pivního klubu a na třetím místě skončili Tomáš Miller a Vlastimil Štrunc z Restaurace u Kalíšků.

Z žen byly nejlepší Gabriela Čechurová a Libuška Vonrková z plzeňského Letního občerstvení Červnová. Druhé sud dokoulely VÚV Zvoleněves Věra Formanová a Simona Křížová, třetí byly Lucie Baláčková a Kateřina Uhrová z Restaurace Pod Tribunou.

Ve finále smíšených dvojic svůj pivní sud nejrychleji kouleli Oswald Hamann a Michaela Becker z Brauerei Alwin Märkl Freudenberg. Druzí skončili místní z Hasičského sboru Vlastimil Heteš a Simona Pejšová. Třetí příčku obsadila dvojice Bruce Wilkinson a Jo Wilkinson z Burton Bridge Brewery GB.
Součástí odpoledne byla také soutěž v jízdě na in-line bruslích po nádvoří v pivovaru. Nejlépe si v kategorii mužů vedl Tomáš Miller a v kategorii žen Simona Pejšová.

Divákům k poslechu zahrála kapela Chodovarka a tuzemské i zahraniční hity zahrála Roulette Music.