Přesto se na akci sjelo poměrně dost návštěvníků, a to i ze širokého okolí, jako například Emma Žingorová z Příbrami, která kdysi v Černošíně žila. "Vyrůstala jsem tu za svobodna a pryč už jsem čtyři desítky let. Zůstaly tu však moje dvě sestry a mnoho vzpomínek, tak sem pravidelně jezdím. Černošín se hodně mění k lepšímu, při každé návštěvě si všimnu nějakých novinek. Velkou radost mi udělalo muzeum, kde jsou v expozici staré fotografie, na kterých jsem se i našla," byla nadšená návštěvnice z Příbrami a pochvalovala si pivo se soukromého pivovaru.

Ze Stříbra přijel s přítelkyní a dětmi Jaroslav Pivoňka. "Na pouť sem jezdím každoročně, dříve jsem tady žil a rád se vracím. Je škoda, že počasí moc nepřálo, ale to se nedá nic dělat. Děti si v muzeu vyrobily nějaké náramky, pak jsme všichni byli na atrakcích a v kulturním domě, také jsme si zastříleli na střelnici. Ale co je pro mě nejdůležitější, potkával jsem lidi, které normálně přes rok nevídám," uvedl Pivoňka.

Hasiče během sobotního podvečera zaměstnal nahlášený požár v jednom z bytů v tachovské školní ulici.
Za požár na sídlišti v Tachově mohla pravděpodobně svíčka

Kromě hlavního programu a atrakcí byl pro děti workshop výroby šperků, malování na obličej a také pohádka v klubu a žongléři. "Pohádka byla hezká, ještě si chci vyrobit náramek. Byla jsem také na houpačkách, labutích a v kouli na vodě. Mám tu sestru Petru z Mostu," usmívala se desetiletá Terezka Nyáriová z Černošína.

Černošín se nyní chystá na velké oslavy 135. výročí založení SDH, ty jsou naplánovány s průvodem a programem na 20. května.

Ze soutěže Česká sekera 2017, která se konala v sobotu na Sycheráku.
OBRAZEM: Na Sycheráku létaly sekery vzduchem

Martina Sihelská