A opět bylo k vidění mnoho zajímavého z divadla, ale i muziky. Na vrchu se představil například Ondřej Fencl Trio, Ocho Rios, či Greta Plietsch. Došlo i na trochu vzdělání v podobě přednášky Husité na Švamberku, která byla o dobytí hradu z počátku roku 1421, o Janu Žižkovi a Petru Zmzlíkovi ze Svojšína, který zajal Bohuslava ze Švamberka. Velkým lákadlem především pak pro malé návštěvníky byla i následná ukázka husitských zbraní.

Jak již název slavností napovídá, hlavním tématem ovšem bylo oblíbené ovoce a všechny možné dobroty, vyrobené z jablek. Návštěvníci si mohli pochutnat na štrudlech, moštu, cideru, či přímo na jablkách. Nechyběl ale ani burčák, nebo teplá medovina. V rámci Slavností jablek byla také vyhlášena soutěž o nejlepší štrúdl. "Soutěž byla rozdělena na dvě kategorie a to na vzhled a chuť," vysvětlil starosta Konstantinových Lázní Karel Týzl.

Právě soutěž o nejlepší jablečnou pochoutku ukázala, že na Krasíkov se nevydali pouze návštěvníci z Tachovska. Třetí místo obsadil Jan Honzík z Víchova, na druhém místě se umístil štrůdl Lázeňák a jeho autor Marek Bocan z hotelu Jitřenka. O první místo v kategorii se postarala hned trojice autorů ze Stodu. Ti ale svůj recept ani přes starostovo naléhání neprozradili. V chuťové části hodnocení bylo pořadí podobné. Třetí místo si odnesla pekařka ze Starého Plzence, druhý byl Ostrovecký štrúdl z Ostrovců a nejchutnějším štrúdlem letošního 15. ročníku Slavností jablek Víchovský mls.

Rodiče Filípka Směšného potřebují nutně peníze na vůz se speciálními úpravami.
Filipovi pomáhá i mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar