Ze stejného důvodu musel počátkem letošního roku z další borské školy odejít jiný pedagog. Ten už byl dokonce obviněn z trestného činu.

Podle informací získaných Deníkem si měl prý učitel dívku vyzvednout přímo z vyučovací hodiny a v kabinetě ji promítal pornofilm.

Případ byl dokonce ohlášen na policii. To potvrdila tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. „Oznámení v této věci jsme přijali v pondělí. S ohledem na věk žákyně školy a na skutečnost, že vyšetřování je na samém počátku, však nemůžeme poskytnout žádné bližší informace,“ vyjádřila se mluvčí k věci.

O vyjádření jsme požádali vedení školy. „Osobně nemohu k případu nic říci, nemám k věci žádné podrobnosti. Vím jen, že policie si od dotyčného pedagoga vyžádala vysvětlení,“ uvedla ředitelka školy Zdeňka Valečková.

Policie na celý případ vydala přísné informační embargo. Vzhledem k tomu, že vyšetřování se rozbíhá, nebude policie zveřejňovat žádné podrobnosti.

Otázku, zdali se oznámení na pedagoga zakládá na pravdě, nebo si dívka obtěžování vymyslela, teď musí objasnit policisté.