Malá slavnost se uskutečnila v úterý 4. prosince na tachovském policejním ředitelství. „Chtěl bych poděkovat všem policistům za jejich práci, díky nim jsme splnili všechny naše úkoly dobře a beze zbytku,“ řekl při předávání medailí ředitel Jaroslav Kníže. Mezi oceněnými policisty byl i Stanislav Váňa, který obdržel Medaili za věrnost I. stupně, tj. za více než třicet let služby u policie.

„Začínal jsem tehdy na hraničním přechodu v Rozvadově, na oddělení pasové kontroly. Pamatuji si i datum, bylo to 1. července 1974,“ vzpomíná na své profesní začátky Váňa. Policista, který se koncem února příštího roku rozloučí s aktivní službou, se s námi poděli i o další své zážitky. „V penzi budu mít alespoň více času na své koníčky, zahrádku a myslivost. Také jsem kdysi v létě, v rámci své dovolené jezdil o žních s kombajnem. Svým kolegům bych popřál hodně zdraví, štěstí, úspěchů a trpělivosti v náročné práci“ svěřil se Stanislav Váňa.

Při slavnosti převzali medaile tito policisté:

Medaile I. stupně Za věrnost za více než 30 let služby: Milan Pirožinský, Jiří Mandák, Stanislav Váňa.

Medaile II. stupně Za věrnost za více než 20 let služby: Jaroslav Jackmann, Petr Košek, Jaroslav Sýkora.

Medaili III. stupně Za věrnost obdrželi: Lubomír Ficián, Josef Ryska, Jindřich Miška, Petr Ansl, Zdeňka Forstrová, František Pánek, Květoslava Staňková, František Vachata, Viktor Kožnar, Zdeňka Gabrielová a Miroslav David.

Na závěr všem svým podřízeným poděkoval Jaromír Kníže za jejich namáhavou práci u policie. „Přeji každému, aby měl takový pracovní kolektiv, jako já,“ řekl tachovský policejní ředitel doslova.