„Od obou zastupitelů jsem předem obdržel písemné oznámení. Bezprostředně poté jsem oslovil další členy na kandidátce jejich strany," řekl stříbrský starosta Bohuslav Červený.

Miroslav Cvrk starší se v zastupitelstvu dlouho neohřál. Teprve letos v dubnu nahradil odstoupivšího Plánku, který se nejprve vzdal křesla místostarosty města, poté i zastupitele. Právě dosud stále neobsazená funkce druhého muže stříbrské radnice byla důvodem, proč se Cvrk starší rozhodl zastupitelstvo opustit. „Již při mém uvedení jsem avizoval, že nabízím své schopnosti a znalosti na tento post," řekl Deníku Miroslav Cvrk starší, který už počátkem 90. let zastával právě funkci místostarosty Stříbra. „Myslím, že je přinejmenším nestandardní, aby osmitisícové město nemělo místostarostu. Mám za to, že po mém odchodu by mohl být místostarosta konečně zvolen," doplnil dnes již bývalý zastupitel. Druhý zastupitel, Vojtěch Šrámek, údajně odstoupil ze své funkce za zdravotních důvodů. „Ano, odstoupil jsem ze zdravotních důvodů, a to na doporučení lékaře," potvrdil Deníku Vojtěch Šrámek. Věc dál nekomentoval.

Jeden z oslovených nových kandidátů na zastupitele, Jiří Turek, s nabídkou souhlasil a funkci přijal. „Při pondělním jednání už také složil slib zastupitele. Druhý oslovený nabídku písemně odmítl. Budu tedy jednat s dalším v pořadí," dodal starosta Stříbra Bohuslav Červený.