Na Tachovsku se do soutěže přihlásily tachovské školy Zárečná (ta také okresní kolo pořádala), Hornická a Kostelní a Základní škola Bezdružice. Celkovým přeborníkem okresu se stala Základní škola Zárečná.

„Sice jsme čekali, že se přihlásí více škol, ale i tak je dnešní účast pěkná," vyjádřil se Deníku za štáb OVOV Radek Zavřel.

Školy soutěžily jako družstva, ale hodnotili se rovněž jednotlivci. „První dvě družstva a také nejlepší dva z jednotlivců postupují do krajského kola. To se bude konat 7. června," doplnil jeho kolega Petr Marinčič.

Krajské kolo se uskuteční také v Tachově. OVOV si jej vybralo záměrně. „Zázemí je tady výborné, organizátor perfektní. Navíc tuto soutěž tady podpořilo i město. Proto jsme Tachov vybrali i pro krajské kolo," shodli se zástupci pořadatelského štábu celostátní soutěže, jejíž vznik před několika lety iniciovali olympijští šampióni Robert Změlík a Roman Šebrle.

Ti rovněž navrhli sportovní obuv, kterou jako cenu obdrželi v okresním kole nejlepší jednotlivci v kategorii dívek a chlapců.

Po prvních disciplínách si velmi dobře vedl Filip Simon ze ZŠ Hornická. „Šedesátku jsem mohl dát líp, ale zatím se docela daří. Také je dobré počasí," vyjádřil se Deníku.

Titul absolutního vítěze okresního kola obhajoval Jan Král ze ZŠ Zárečná. „Zatím to jde, je pěkné počasí, tak se závodí dobře. Myslím, že bych mohl obhájit své loňské vítězství, ale uvidíme," řekl Deníku po třech disciplínách s tím, že nejtěžšími soupeři pro něj jsou chlapci ze Zárečné.

Vítězství se ovšem Honzovi obhájit nepodařilo, prvenství patřilo v jednotlivcích Pavlovi Kořínkovi ze stejné školy. „Mezi dívkami pak zvítězila Tereza Hladíková," doplnil ředitel pořádající školy Zdeněk Hnát.