Přestože se sobotní počasí oproti předpovědi zdálo vyvedené, odpoledne se zatáhlo, sprchlo a přišla bouřka, které nakonec přinesla i ochlazení a trvalejší déšť. Olbramovští si ale pouť zkazit nenechali a připravený program přesunuli do společenského místnosti, kterou za tímto účelem v Olbramově mají. Roztopená kamna a sálající teplo tak nikoho nenechalo na pochybách, že program může pokračovat podle plánu.

Ještě předtím ale pouť v Olbramově začala mší v kapli sv. Jana Nepomuckého. Během mše si věřící mimo jiné připomněli i stoleté výročí zjevení Panny Marie ve Fátimě. Zpěvem mši doprovodilo příležitostné pěvecké těleso PePeTe (na snímku). Na návsi se mezitím mohli ostatní návštěvníci poutě občerstvit a prohlédnout si nabídku tradičního řemeslného trhu.

Víkendové komentované prohlídky v kladrubském klášteře se tentokráte nesly v duchu 340 výročí od narození od narození Santiniho Aichela. Návštěvníci si prohlédli květinové vazby, které připomínaly některé jeho stavby.
Kladrubský klášter si připomněl narození Santiniho

Přestože se pouti v Olbramově žádný rok neúčastní pouťové atrakce, ani děti nepřišly zkrátka. Přichystaný pro něj byl program složený z divadelních představení a soutěží. Z důvodu špatného počasí ale musel být nakonec přesunut do společenské místnosti. Velký úspěch sklidili i Tachovští Komedyjanti se svou oblíbenou hrou Zámecká paní aneb paní Ofka na Karlštejně.

Večer pak opět patřil především dospělým, kteří se sešli na bále s tombolou a dámskou volenkou v místní hospodě. Olbramovští tentokrát živou kapelu neměli, pouštěli si ale vinylové desky a tančili v retro stylu.