Tachovští policisté jednání posuzují jako přestupek proti majetku. „Událost se stala v sobotu v noci v jedné tachovské ubytovně. Na jednom z pokojů se pohádali dva muži ve věku 32 a 39 let," upřesnila tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.
Při hádce byla poškozena postel. „Recepční oba cizince tedy vyzvala, aby ubytovnu opustili, přičemž jí jeden z mužů odvětil, že pokud mají ubytovnu opustit, tak nejprve vyhodí vybavení pokoje z okna a pak sám vyskočí," dodala mluvčí.
Na místo byli proto přivoláni tachovští policisté a služební psovod. Ti aktéry zajistili a převezli na obvodní oddělení.
„Na obvodním oddělení se oba cizinci podrobili dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která byla pozitivní. Přístroj v obou případech naměřil přes tři promile alkoholu. Starší z mužů nadýchal 3,23 promile alkoholu a mladšímu přístroj naměřil 3,50 promile alkoholu," uvedla dále Jiroušková.
Vzhledem k tomu, že hrozilo, že budou cizinci v jednání pokračovat, byli muži eskortováni do protialkoholní záchytné stanice v Plzni.
Tachovští policisté jednání obou těchto mužů kvalifikovali jako přestupek proti majetku.