Malá kaple Srdce Páně ve Ctiboři prochází v současné době rekonstrukcí. Na renovaci se podílí celá obec. „Kostelík byl postaven v roce 1926 díky aktivitě Ctibořských. Na předchozí opravě se v roce 1993 podílel i již zesnulý farář Anton Rawitzer, který se narodil ve Ctiboři v domě čp. 55,“ uvedla Jarmila Žemličková, starostka Ctiboře. Na památku na zasnulého faráře umístili do kaple oltář. V současné době se provádějí práce v interiéru. „Na obnově vnitřních prostor se podílejí místní řemeslníci.

Během oprav se zjistilo, že dřevěný inventář je napadený červotočem, který se zřejmě rozšířil z přístěnku, kde ležel starý betlém z kůry. Dělníci vše ošetřili a opatřili novým nátěrem,“ dodala Žemličková. Při pracích objevili i německé Vánoční koledy z roku 1939. Nové fazóny se dočká i oltář a varhany. „U uměleckého kováře jsme nechali zhotovit mříže na okna a počítáme i s další spoluprácí. Pořídili jsme i nový lustr a koberce,“ konstatovala Žemličková. Do budoucna chtějí obnovit vitráže v oknech. „V současnosti se dochovalo pouze jedno okno se svatý Hubertem, patronem myslivců.“ Na opravy svatostánku se nepodařilo obci získat dotace. „Z našeho rozpočtu jsme na opravu uvolnili sto padesát tisíc korun,“ říká starostka.

Slavnostně otevřít chtějí Ctibořští opravenou kapli před 5. červencem. Mši tady budou mít i starousedlíci. „Hodně lidí říká, že v kapli ještě nikdy nebyli. Chceme, aby místní byli hrdí na to že jsou Ctibořáci,“ dodala Žemličková.