Jak informoval Adam Koloušek z Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD), nejpozději v pátek 17. září bude opravovaný úsek mezi kilometry 145 a 151 opětovně zprovozněn. „Důvodem pro opravu komunikace v tomto úseku byl nepříznivý stav vozovky, která byla na konci své životnosti a po lokálních opravách vykazovala množství poruch,“ vysvětlil mluvčí ŘSD.

Starý betonový kryt vozovky nahradili dělníci na více než šestikilometrovém úseku postupně novým betonovým povrchem. Povrch byl vyměněn také na sjezdu z dálnice na odpočívku Rozvadov, která byla podle Kolouška po celou dobu stavby uzavřena.

Umělci vystavují v Plané sochy, obrazy i fotografie
Umělci vystavují v Plané sochy, obrazy i fotografie

ŘSD také nechalo vyměnit svodidla ve středovém dělícím pásu a odvodňovací žlaby. „Svodidla na krajnici byla doplněna a prodloužena, opravena byla kanalizace a došlo k obnově oplocení podél dálnice,“ dodal mluvčí ŘSD s tím, že opraveny byly také propustky a římsa dálničního mostu.

Opravy a celkové zlepšení technického stavu vozovky, které stálo více než 271 milionů korun, by mělo především přispět k vyšší bezpečnosti jízdy po uvedeném úseku dálnice D5.